Forza: Gevaarlijke polioproductie moet weg uit gemeente

 

Forza De Bilt is verbijsterd dat er wéér een poliobesmetting is geconstateerd bij Bilthoven Biologicals, dat midden in een Biltse woonwijk het poliovirus produceert.

‘Al jaren zijn er incidenten, en al jaren vraagt Forza daar aandacht voor,’ zegt Peter Schlamilch, fractievoorzitter van Forza De Bilt. ‘Nooit is er ook maar enige serieuze aandacht voor geweest vanuit het college, en nog steeds is dat niet zo: het huidige linkse college van GL, PvdA/SP, D66 en Lokaal zetten juist in op nog meer van die bedrijven. Er wordt zelfs gesproken van de komst van genetisch gemanipuleerde processen op het RIVM-terrein. Als die ontsnappen is de ramp niet meer te overzien!’

Forza heeft geen enkel vertrouwen meer in de aanpak van het college. ‘Nog onlangs vroeg Forza in de gemeenteraad nog naar de risico’s, maar er waren geen antwoorden, geen interesse en al helemaal geen informatie. Men doet maar wat, en wacht af tot het goed misgaat. Er is geen overzicht, en nu blijkt dat de omgevingsdienst zelfs vermoedt dat er incidenten zijn verzwegen. Onacceptabel. In de komende raad gaat Forza met moties vragen om uitleg, transparantie en maatregelen, en om niet nóg meer bedrijven naar de gemeente te halen, zoals op de Schapenweide is voorzien. Dit moet stoppen.’

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu