Windmolens blijken overbodig

Goed nieuws: het Nederlandse klimaatdoel van 35 TWh duurzame elektriciteitsproductie op land in 2030 is al bijna gehaald, zo bericht het FD, niet de eerste de beste krant.

Uit het FD blijkt dat ‘het klimaatdoel voor duurzame elektriciteit allang binnen handbereik is’ en dat ‘nieuwe locaties voor zon- en windparken overbodig zijn om klimaatdoel te halen.’

We kunnen de onderzoeken van locaties voor windmolens en zonneparken in onze gemeente dus stoppen: ‘Nieuwe locaties voor zon- en windparken overbodig zijn om klimaatdoel te halen,’ aldus de onderzoeker in het FD.

‘In een nieuwe berekening laat Visser zien dat het Nederlandse klimaatdoel van 35 Terawattuur (TWh) duurzame elektriciteitsproductie op land in 2030 al bijna gehaald wordt. Dat maakt de Regionale Energiestrategieën (RES), die gemeenten en provincies nu opstellen, goeddeels overbodig. Het opstellen van die plannen kost miljarden, concludeerde de Raad voor het Openbaar Bestuur eind januari nog.’ (Bron: FD)

 

Bovendien blijkt uit onderzoek van de gemeente De Bilt dat slechts 12% van de Biltse bevolking een voorkeur heeft voor het plaatsen van windmolens tbv. de energietransitie, en maar 23% voor zonneparken. Dat feit alleen al zou ons moeten doen heroverwegen.

Forza zal dan ook deze motie indienen in de raad van 18 februari 2021. Omdat de motie vreemd aan de agenda is zijn helaas 2 extra ondersteuningsverklaringen nodig voor de behandeling. Gelukkig heeft Beter De Bilt al toegezegd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu