Motie ‘De Bilt blijft Zelfstandig’ eindelijk in stemming en… verworpen!

In de raad van 26.11.2020 werd dan eindelijk de motie van Forza in stemming gebracht die 5 november 2020 al was ingediend. Toen verlieten 25 raadsleden (!) illegaal de vergadering om zo niet te hoeven stemmen, iets dat volgens de Gemeentewet én de burgemeester uitdrukkelijk is verboden: raadsleden hebben een stemplicht in Nederland. Logisch ook, want dat is ons vak.

In de stemming van eind november bleven de raadsleden, behalve dat van de SGP, wel aanwezig en stemden over een motie die voor Forza nogal eenvoudig leek: willen we dat De Bilt een zelfstandige gemeente blijft, of zich aansluit bij een andere gemeente, zoals Zeist, zoals Beter De Bilt en Bilts Belang bepleiten.

Forza is hier fel tegen en wil dat De Bilt zelfstandig blijft: een nog grotere afstand tussen burger en bestuur is voor niemand goed.
Bovendien blijkt uit onderzoek dat fusies weinig opleveren.

Van de 23 raadsleden die uiteindelijk aanwezig waren, bleken er tot onze verbijstering maar 7 voor een zelfstandig De Bilt te stemmen: Forza en VVD.
Tegen stemden alle andere partijen: GroenLinks, D66, CDA, PvdA, SP, CU, FB, en natuurlijk BB en BDB.

Een verbijsterende uitkomst, maar wel duidelijk: als u houdt van onze Dorpse, Groene en Veilige dorpen, in een zelfstandig De Bilt, weet u waar u op moet stemmen, in maart 2022!

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu