Beeldentuin Jits Bakker zorgvuldiger behandelen

Forza De Bilt wil dat de plannen rond de beeldentuin van Jits Bakker bij Beerschoten zorgvuldiger worden bekeken. Het blijkt namelijk dat de Stichting JitsArt, die de nalatenschap van Jits Bakker beheert, noch van de gemeente, noch van het Utrechts Landschap enig bericht heeft ontvangen van de voornemens.

‘Het kan niet zo zijn dat degene die de beeldentuin mogelijk heeft gemaakt nu niet bij de uitbreidingsplannen wordt betrokken,’ zegt Peter Schlamilch, fractievoorzitter van Forza. ‘De stichting JitsArt heeft de beelden aan de gemeenschap geschonken en heeft daarmee deze unieke plek mogelijk gemaakt.’

Het Utrechts Landschap, dat eigenaar is van de tuin, wil twee speelplaatsen en een horecagelegenheid creëren, en de parkeercapaciteit verdubbelen.

‘Allemaal potentieel mooie plannen,’ vervolgt Schlamilch, ‘en we begrijpen dat zo’n tuin veel geld kost, dus wat extra mogelijkheden om wat terug te verdienen lijken niet onredelijk. Maar het mag geen pretpark worden en gillende peuters in deze feeërieke en rustige beeldentuin lijken een minder goed idee. Vandaar dat we willen dat de Stichting JitsArt een volwaardige rol krijgt in de planontwikkeling, en niet op een zijspoor wordt gezet, zoals nu lijkt te gebeuren.’

In het raadsvoorstel dat het College de raad heeft gepresenteerd staat nadrukkelijk dat ‘geen participatie is toegepast’, wat voor Forza een doodzonde is.

Forza gaat in de komende commissievergadering, as. donderdag, de andere partijen in de raad vragen dit plan een maand uit te stellen, teneinde het overleg tussen gemeente, Utrechts Landschap en de stichting JitsArt een volwaardige kans te geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu