Forza De Bilt is teleurgesteld in het ontbreken van steun in de afgelopen gemeenteraad voor zijn plan om de voorrang (urgentie) voor statushouders (asielzoekers) voor sociale huurwoningen beëindigen.

De Tweede en Eerste Kamer hebben deze verplichting voor gemeenten al in december 2016 opgeheven, maar de gemeente De Bilt heeft deze voorrangsregeling nog steeds niet ingetrokken.

‘De voorrangsregeling pakt zeer nadelig uit voor Biltse woningzoekenden,’ zegt Peter Schlamilch, fractievoorzitter van Forza. ‘De wethouder heeft in de commissie gezegd dat de wachttijd inmiddels is opgelopen tot 10,5 jaar. Dit maakt Biltse woningzoekenden compleet kansloos: het hele systeem is verstopt, en omdat volgens experts immigratie een blijvend probleem zal zijn moeten we de Biltse burger een eerlijkere kans geven.’

Ook de steun van partijen die zeggen voor gelijke kansen te zijn, zoals GL, SP, D66 en PvdA bleef merkwaardigerwijs uit.

‘Forza vraagt slechts een gelijke kans voor alle woningzoekenden,’ vervolgt Schlamilch. ‘Het kan niet zo zijn dat bepaalde groepen structureel worden voorgetrokken, schrijnende gevallen daargelaten. Forza vindt dat alle woningzoekenden gelijk behandeld moeten worden.’

Forza’s initiatiefvoorstel om de scheefgegroeide situatie te herstellen is in de raad van 18 oktober jl. behandeld en kreeg alleen steun van Bilts Belang en enkele leden uit de als altijd verdeelde VVD-fractie.

Burgers kunnen reageren via info@forzadebilt.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu