Forza De Bilt wil herbezinning op de toekomst van biochemische industrie in De Bilt

Forza De Bilt is geschrokken van alweer een polioincident bij Bilthoven Biologicals. Maandag 25 juni bleek dat bij Bilthoven Biologicals (BBio) tijdens de productie van poliovaccins een incident heeft plaatsgevonden, waarna drie medewerkers preventief in quarantaine zijn ondergebracht, omdat er een kans is dat de medewerkers besmet zijn met het virus.

‘Het onderzoek naar het vorige incident is nog niet eens openbaar en het volgende dient zich alweer aan,’ zegt Peter Schlamilch, fractievoorzitter van Forza. ‘Het bevreemdt Forza ook dat er geen enkele melding op de site van de gemeente staat met uitleg. Forza vindt al langer dat biochemische industrie niet thuishoort in een woonwijk. De uitbreidingsplannen van het nieuwe college zijn al helemaal onacceptabel.’

Forza dringt daarnaast aan op veel beter en sneller onderzoek naar de incidenten. Zo is over het incident van april 2017 nog steeds weinig bekend omdat het onderzoek maar niet wordt vrijgegeven, ondanks een WOB-verzoek van Forza. In december 2017 heeft Forza nog een motie ingediend om dat onderzoek openbaar te krijgen, maar daar was de gemeenteraad niet in geïnteresseerd.

‘Forza wil een herbezinning op de toekomst van dergelijke industrie binnen de gemeente,’ zegt Schlamilch. BBio wil uitbreiden op de Schapenweide, terwijl we dat terrein  veel beter voor woningbouw kunnen bestemmen. Daar hebben we behoefte aan, niet aan nieuwe biochemische industrie: het zijn wel 20 voetbalvelden!’

Forza heeft hierover raadsvragen aangekondigd in de raad van as. donderdag.

Burgers kunnen reageren via info@forzadebilt.nl

3 reacties. Reactie plaatsen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu