Forza De Bilt wil een volwaardige plek bij de lopende college-onderhandelingen De Bilt.

Nadat informateur Eric Balemans na gesprekken met de Biltse politieke partijen tot de conclusie is gekomen dat de huidige coalitie van GroenLinks, Beter De Bilt, CDA en D66 de meest stabiele is om de komende vier jaar mee te gaan besturen is de VVD ook aan tafel gevraagd omdat, volgens die coalitie, ‘de verkiezingsuitslag niet mag worden genegeerd’.

‘Die verkiezingsuitslag liet echter meer winnaars zien,’ zegt Peter Schlamilch, fractievoorzitter van Forza. ‘Natuurlijk GroenLinks met 50% winst, de VVD met 25%, maar ook Forza, dat maar liefst verdubbelde in zetels.’

‘Natuurlijk is Forza nog iets kleiner dan de andere winnaars,’ zegt Schlamilch. ‘Maar de kiezer heeft wat ons betreft een duidelijk signaal gegeven dat het oude college moet verdwijnen en Forza een stem moet krijgen.’

Forza pleit dan ook om verkennende gesprekken waarin een college van VVD, GL, CDA en Forza wordt onderzocht, dat zou een meerderheid hebben van 14 zetels opleveren. Forza heeft inmiddels de informateur en de overige fractieleiders van de Biltse raad van deze wens op de hoogte gesteld.

Burgers kunnen reageren via info@forzadebilt.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu