Onze gemeente is te onveilig voor vooral jonge en juist oudere verkeersdeelnemers: Forza wil veel meer veiligheid voor fietsers en voetgangers, door meer handhaving en veiliger aanleg van wegen (snelheidsremmers).

Concreet:

  • Woonwijken worden grotendeels 30 km/u
  • Handhaving krijgt prioriteit
  • Schoolzones worden veel veiliger voor fietsende kinderen
  • Kruisingen en winkelgebieden krijgen snelheidsremmende maatregelen
  • Sluipverkeer wordt écht aangepakt, ook in Westbroek, Groenekan en Maartensdijk: Verkeerscirculatieplan De Bilt snel invoeren (eenrichting verschillende straten).
  • Hessenweg veel veiliger: drempels op de voetgangersoversteekplaatsen
  • Eenrichtingverkeer instellen waar de verkeersdruk te groot wordt, zoals Dorpsstraat, Blauwkapelseweg en ingang Bilderdijklaan
  • Forza houdt van kunst in de openbare ruimte, maar niet op rotondes: daar past geen reclame, kunst of andere zaken: verkeersveiligheid staat daar voorop

De verkeersveiligheid scoort in De Bilt al jaren onder het landelijk en provinciaal gemiddelde: rotondes zijn op zich prima, maar worden onveilig aangelegd. Nieuwe wegen en kruisingen ook: Forza wilde snelheidsremmers op het Dr. Letteplein, maar het college en de raad vonden het niet nodig.

Ook de 1e Brandenburgerweg is gevaarlijk: de drempels die er liggen zijn te laag om het verkeer af te remmen, en dat in een schoolomgeving! Het sluipverkeer in Westbroek, Groenekan en De Bilt is al jaren een probleem, maar de wil om te handhaven is er niet.
Andere onveilige of te drukke punten: Groenekanseweg (zowel in De Bilt, bv. kruising Steenen Kamer, als in Groenekan), Dorpsweg (Maartensdijk), Blauwkapelseweg en Dorpsstraat De Bilt, Bildedijklaan, Soestdijkseweg Noord, Dr. Welfferweg en ga zo maar door. Draag u ook uw punten aan? info@forzadebilt.nl

De snelheden in de wijken zijn vaak veel te hoog, en parkeeroverlast rond verzorgingshuizen of RIVM loopt de spuigaten uit. Blauwe zones zijn daar de oplossing, maar dan moet er wel gehandhaafd worden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu