TIJDELIJKE WONINGEN

Forza! is tegen de plannen van 50 tijdelijke woningen.
Ga liever bouwen op de Schapenweide!

Dankzij de massale opkomst tijdens de raadsvergadering van 22 december jl. is er iig. bereikt dat de wens van Forza, om een hoorzitting voor burgers te houden, is ingewilligd.

Deze hoorzitting zal op dinsdag 24 januari as. plaatsvinden in het gemeentehuis. Laat u massaal horen!

Teleurstellend was te horen dat de collegepartijen het plan al bleken te hebben voorgekookt: treffend wasde uitspraak van de fractieleider van Beter De Bilt: ‘Er zullen waarschijnlijk geen grote verrassingen komen bij het nieuwe collegebesluit van 17 januari as.’

Hoe nu verder?

Uw aanwezigheid tijdens de raadsvergadering van 26 januari as. zal weer belangrijk zijn: laat zien dat u het er niet mee eens bent. Het plan staat dan officiëel weer niet op de agenda, maar Forza heeft weer een motie ingediend om het erop te krijgen, zodat er serieus over gesproken kan worden.

Het is van groot belang dat er zoveel mogelijk burgers bij aanwezig zijn. Roep iedereen in uw omgeving op en laat u massaal zien op 26 januari!

Voorgeschiedenis

Natuurlijk moeten er sociale huurwoningen bij gebouwd worden, maar niet op kwetsbare stukjes groen, basketbalveldjes, kinderspeelplaatsjes… Een onzinnig plan, want om 50 woningzoekenden te plaatsen maken we een veel te grote inbreuk in de directe leefomgeving van omwonenden.

Houten chalets? Tijdelijk? 10 jaar is niet tijdelijk (wie weet water daarna gebeurt?) en onze gemeente is geen caravanpark.

Bovendien lost het structureel niets op: door het beleid van Europa en van de regering zal de vluchtelingenstroom echt niet minder worden, de komende jaren. Wat gaan we dan doen? Elk jaar 50 huisjes erbij? Net zolang tot Bilthoven helmaal vol staat? Een onzinnige strategie.

Forza heeft tijdens de commissievergadering van 8 december jl. geprobeerd het onderwerp op de agenda te zetten: 10 van de 11 partijen vonden het niet nodig (terugluisteren).

Forza heeft toen ook voorgesteld om op 14 of 15 december een hoorzitting voor burgers te organiseren. Ook dat vonden die 10 partijen niet nodig. Onbegrijpelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu