Forza! wil hondenoverlast beter bestrijden. Forza heeft een voorstel in gediend om hondenbezitters te verplichten een deugdelijk opruimmiddel bij zich te dragen als zij de hond uitlaten.

‘Het bezit van een hond geeft veel inwoners dagelijks veel plezier, en daar is ook helemaal niets mis mee,’ zegt Peter Schlamilch, voorman van Forza. ‘De meeste hondenbezitters gedragen zich voorbeeldig en ruimen de rommel van hun hond ook weer op, maar er zijn ook heel veel klachten, meestal ivm. uitwerpselen of loslopen.’

Honden in De Bilt mogen hun behoefte niet doen in de openbare ruimte binnen de bebouwde kom, met uitzondering van de losloopgebieden en de hondentoiletten, en hondenbezitters zijn verplicht de uitwerpselen van hun hond in de openbare ruimte op te ruimen.

‘Hondenpoep is één van de grootste ergernissen in de samenleving en veel gemeenten hebben goede ervaringen met de regel dat inwoners die hun hond uitlaten een opruimmiddel bij zich moeten hebben, omdat dat dat het daadwerkelijke opruimgedrag stimuleert en het vastgestelde beleid beter handhaafbaar maakt,’ zegt Schlamilch. ‘Ongelukjes kunnen op deze manier direct worden opgeruimd door de eigenaar’.

Forza! verzoekt het college daarom de APV zodanig aan te passen dat het strafbaar wordt geen adequaat opruimmiddel bij zich te hebben, zoals een opruimzakje of een schepje. Heeft u ook meldingen van overlast: mail naar info@forzadebilt.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu