Groen en dorps
We houden van deze gemeente om haar groene en dorpse karakter: geen nieuwe hoogbouw in Bilthoven-centrum en bij het station. Geen lukrake supermarkten en handen af van de natuur om De Bilt! Geen vinexwijken in onze weilanden en bossen.

Veiligheid
Handhaving door opsporing en niet door waarschuwen! Politie en boa’s zichtbaar op straat, en veel hogere straffen!

Veiligheid in het verkeer
Veel meer veiligheid voor fietsers en voetgangers, door handhaving en veiliger aanleg van wegen. Woonwijken worden 30 km/u.

Handhaving
De meeste burgers doen het prima, maar een boete voor degene die zich niet aan de regels wil houden: waarschuwen helpt al jaren niet!

Referendum invoeren in De Bilt!
Laat burgers eindelijk eens meebeslissen. Luister naar de burgers: ze hebben vaak prima ideeën en weten wat er speelt!

Goede zorg voor wie die echt nodig heeft
We moeten meer naar elkaar omzien en elkaar helpen. Waar dat niet lukt, heeft de overheid een taak om kwetsbare mensen te ondersteunen. Maar de verspilling in de zorg moet afgelopen zijn!

Een krachtige lokale middenstand
Winkelcentra versterken, de Kwinkelier aantrekkelijk maken en de koopzondag afschaffen: niemand zit erop te wachten en omwonenden en kleine winkeliers hebben er last van.

Kernen zijn de ziel van de gemeente
Groenekan, Westbroek, Hollandsche Rading en Maartensdijk: ze horen er net zo bij als De Bilt en Bilthoven. We hebben elkaar nodig!

Milieu
Laten we echt beginnen met het beschermen van het milieu, zowel lokaal als met globale maatregelen: de aarde moet gered worden!

Zwembad
Het nieuwe zwembad wordt helaas te klein, de gebruikers passen er niet in. Een gemiste kans, waar we spijt van gaan krijgen. Als de beslissing terug te draaien blijkt, moeten we dat overwegen!

Luister nou eens!
Burgers hebben vaak prima ideeën en weten wat er speelt in hun buurt: betrek ze vroegtijdig bij plannen en laat ze niet alleen tekenen bij het kruisje!

Referendum
Bij grote projecten moet de burger de kans krijgen om aan de noodrem te trekken, denk aan de tijdelijke containerwoningen voor asielzoekers, antennemasten, het zwembad en ga zo maar door.

Cultuur en sport
We werken om te leven, niet andersom! We willen een gemeente waar iedereen kan genieten: sport en cultuur worden daarom krachtig ondersteund. De 7% bezuiniging (2016) wordt teruggedraaid, in ieder geval voor de kleinste instellingen!

Migratie en asiel
Nederland en onze gemeente zitten aan de grenzen van de mogelijkheden: we hebben landelijk een werkloosheid van 446.000 en een schuld van bijna 5 miljard! We wonen met meer dan 17 miljoen mensen op een van de dichtsbevolkte gebieden ter wereld. Echte asielzoekers blijven welkom, maar gelukszoekers niet, en volgens de EU is dat 75%.

Financieel
Op een begroting van 95 miljoen hebben we een tekort van 70 miljoen, dat d ekomende jaren oploopt naar 81 miljoen! Onze kinderen zullen dit later moeten terugbetalen, in geld of in verlies van welvaart. Onacceptabel!

Topsalarissen moeten weg!
Ook in onze gemeente worden soms gigantische vergoedingen betaald aan onnodig dure adviseurs en externe partijen. Weg ermee!

Ouderen verdienen bescherming
Goede zorg voor wie die nodig heeft, maar zonder onnodige verspilling. Er moet een coördinerende wethouder voor ouderenbeleid komen. De (verkeers)veiligheid moet sterk verbeteren.

2 reacties. Reactie plaatsen

 • Bert van Egdom
  8 oktober 2019 09:10

  Waarom kan/mag de Leijen geen aardgasvrije wijk worden?

  Beantwoorden
  • Peter Schlamilch
   8 oktober 2019 09:14

   Omdat het er dan koud wordt: stadsverwarming hapert in heel Nederland en het elektriciteitsnet is niet berekend op verwarmen van huizen, opladen van auto’s etc. Bovendien zijn de investeringen veel te hoog: kapitaalvernietiging. Als we 10 jaar wachten zijn er technieken die het wél kunnen overnemen, als dat al moet.

   Blijf ons dus steunen, svp. Forza kan nog goede meedenkers gebruiken: info@forzadebilt.nl

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu