Nieuw plan Verwelius (Hessingterrein) wéér in natuur gebouwd.
Alleen voor winstmaximalisatie ondernemer?

Forza De Bilt is verontwaardigd dat het nieuwe plan op het Verweliusterrein (oude Hessingterrein) weer deels in beschermde natuur gebouwd wordt. Het is bovendien nog massaler is dan voorheen, met 142 ipv. 130 woningen.
Volgens Forza zijn de 13 woningen in de kwetsbare natuur, vlak voor de faunapassage (buiten de zgn. rode contour), daarom niet nodig: er wordt winst genoeg gemaakt.

‘Er wordt daarnaast gegoocheld met groencompensatie, maar in de kwetsbaarste natuur wordt gewoon nog keihard gebouwd,’ zegt Peter Schlamilch, fractievoorzitter van Forza. ‘GroenLinks, PvdA en SP waren om die reden altijd tegen dit plan, maar stellen het nu zelf voor. Het coalitieaccoord beloofde BINNEN de rode contour te blijven, maar is er nu weer ver BUITEN.
Er staat daar letterlijk: ‘Om onze open ruimte en de groene buffer tussen bebouwing en natuur te beschermen houden we ons bij woningbouw aan de grens van de provinciale rode contour.’
Dat gebeurt dus nu niet. Onbegrijpelijk, zeker als het alleen om winstmaximalisatie zou gaan.’

‘Forza hoopt dat dezelfde partijen in de raad het weer afwijzen, en een nieuw plan eisen dat wél binnen de rode contour ligt en de natuur spaart. Ook de natuurorganisaties zijn kritisch en hebben inmiddels verklaard een veel beter plan te eisen.’

Forza denkt dat de ondernemer gewoon binnen de Grift kan bouwen en er nog prima aan kan verdienen. Een stuk natuur extra volbouwen is onnodig en is alleen voor winstmaximalisatie van de ondernemer, voorgesteld door linkse partijen. Onbegrijpelijk! Een college moet daar niet aan mee willen werken, maar moet de natuur beschermen. Forza zal zeker proberen dit onheil te keren. ‘We gaan eerst het college vragen om een financiële onderbouwing van de noodzaak hiervan.’

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu