Forza De Bilt wil geen hoogbouw rond het H.F. Wittecentrum in De Bilt.

Uit de door Forza opgevraagde bouwhoogten, die in het raadsvoorstel niet te vinden zijn, blijkt dat het college streeft naar 4 appartementencomplexen van 4 bouwlagen en een van zelfs 6 bouwlagen.

‘De wethouder zei in de raad dat die hoogbouw er op verzoek van de bewoners is gekomen,’ zegt Peter Schlamilch, fractievoorzitter van Forza. ‘Dat leek ons zeer onwaarschijnlijk, en daarom zijn we de twee  gespreksverslagen van de bewonersbijeenkomsten eens gaan lezen. Daaruit bleek dat de bewoners in overgrote meerderheid een sterke voorkeur voor 2 lagen en een kap te hebben, precies zoals de wijk nu grotendeels is opgebouwd.’

Forza gaat in de raad van 27 september as. een motie hierover indienen, waarin het college wordt opgeroepen om af te zien van deze hoogbouw en niet hoger te gaan dan 2 lagen met een kap, zoals de bewoners willen.

De partij stelt bovendien dat hoogbouw niet nodig is nu er nog altijd zo’n 25 voetbalvelden ongebruikt liggen op de Schapenweide: ‘Dit college wil én alle migranten ter wereld opvangen, én niet buiten de rode contouren bouwen én de Schapenweide niet gebruiken,’ zegt Schlamilch. ‘Tja, dan moet je onze gemeente kennelijk volplempen met hoogbouw, ongeacht de vraag of bewoners dat wel willen en of dat leefbaar is. We zien allemaal in Brandenburg-West dat een grote concentratie sociale huurwoningen tot problemen kan leiden, maar dit college lijkt wel blind voor de wensen van bewoners.’

Forza gaat in de gemeenteraad de wethouder ook vragen hoe het kan dat hij in de commissie heeft aangegeven dat de hoogbouw er op verzoek van de bewoners is gekomen, terwijl uit de verslagen het omgekeerde blijkt: Overal zeggen de bewoners: ‘Niet te hoog bouwen, niet hoger dan 2 lagen en een kap’.

‘Dit lijkt op het misleiden van de raad en daar moet een goed antwoord op komen, anders komt de vertrouwensrelatie in gevaar, en dat zou jammer zijn, zo kort na het aantreden van het college. De bewoners aan wie wij dit voorgelegd hebben waren hoogst verbaasd en zeker not amused’.

 

Burgers kunnen reageren via info@forzadebilt.nl

3 reacties. Reactie plaatsen

 • Fr@ van Ettikhoven
  24 september 2018 14:11

  Sporthal naar fc de bilt verplaatsen en nieuwbouw op HF Witteterrein. Met opbrengst een mooi nieuwe multifunctioneel clubhuis plaatsen bij fcdb . Waar kleine verenigingen en instellingen dan ook een plekje kunnen krijgen.

  Beantwoorden
  • Peter Schlamilch
   4 mei 2019 13:21

   Mooi idee, helaas heeft het college inmiddels gekozen voor hoogbouw rond het H.F. Wittecentrum.

   Beantwoorden
 • Peter Schlamilch
  25 november 2018 17:07

  Dank voor uw reactie. Ik heb u inmiddels privé ook geantwoord.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu