Forza De Bilt is tegen betaald parkeren in het Oude Dorp De Bilt. De gemeente stelt een blauwe zone in, om de parkeeroverlast in de wijk verminderen. Die wordt veroorzaakt door automobilisten die met het openbaar vervoer of de fiets verder reizen naar de stad Utrecht.

In het Oude Dorp in De Bilt geldt nu doordeweeks van 10.00 tot 18.00 uur een blauwe zone. Bezoekers kunnen er dan maximaal twee uur parkeren met een parkeerschijf. Voor bewoners en ondernemers gelden ontheffingen.

‘Het is prima dat het college maatregelen neemt om de parkeeroverlast van forenzen te beperken, want daar is De Bilt niet voor gemaakt,’ zegt Peter Schlamilch, fractievoorzitter van Forza. ‘Navraag leerde ons echter dat de mogelijkheid dat vanaf volgend jaar de bewoners moeten gaan betalen voor die ontheffing nadrukkelijk wordt opengehouden.’

‘Dat nu kan niet de bedoeling zijn,’ vervolgt Schlamilch. ‘Het kan niet zo zijn dat bewoners van slechts 4 straten moeten betalen om een probleem op te lossen dat de hele gemeente betreft. Hopelijk is het geen voorbode van het komende college, waarin GroenLinks de dienst uitmaakt, want dan kunnen we betaald parkeren in de hele gemeente verwachten.’

Forza is ook bang dat het probleem zich slechts zal verplaatsen naar bv. Jasmijnstraat en Torenstraat, omdat de zone relatief klein is en 250 meter lopen geen echte drempel vormt. Bovendien zijn er de laatste jaren veel parkeerplekken verdwenen uit het Oude Dorp.

Forza pleit ervoor om parkeren in de hele gemeente gratis te houden, want dat past immers bij ons dorpse karakter. Blauwe zones zijn prima, maar niet betaald door de omwonenden.

Burgers kunnen reageren via info@forzadebilt.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu