Laat burgers eindelijk eens meebeslissen en luister naar de burgers: ze hebben vaak prima ideeën en weten wat er speelt. Er komt, als het aan Forza ligt, een raadgevend referendum in De Bilt, zodat burgers bij belangrijke beslissingen kunnen meebeslissen.

Forza wil, net als andere partijen, ‘echt’ naar de burger luisteren, maar Forza doet het ook! Wij hebben een voorstel voor een burgerreferendum ingediend, dat helaas door veel andere partijen terzijde is geschoven. Een directe invloed van de burger door referenda op belangrijke dossiers (zwembad, verkeer, immigratie) moet er echter komen.

Maar ook bij andere zaken die de burger direct raken moet naar hem of haar geluisterd worden: hondenoverlast, sluipverkeer, een onveilige trap bij het station of containerwoningen voor asielzoekers: allemaal dossiers waar burgers massaal over klagen en waar nauwelijks naar geluisterd wordt.

Ook Forza luistert naar burgers en helpt ze bij vragen en problemen: info@forzadebilt.nl

Concreet:

  • Burgers krijgen het recht om een referendum aan te vragen bij onderwerpen die ze écht belangrijk vinden
  • Naar burgers gaat veel beter geluisterd worden bij nieuwe plannen, en worden ook beter geïnformeerd
  • Burgers vroegtijdig informeren en betrekken bij plannen
  • Vast spreekrecht burgers bij commissievergaderingen, ook over ‘vrije’ onderwerpen
  • Raadscommissies vergaderen twee maal per jaar in de kernen

Verder hebben we behoefte aan een veel klantvriendelijker gemeente

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu